Hoe maak je je golfclubs schoon? 

Golfen is een sport die steeds meer wordt beoefend. Steeds meer mensen die de sport leren kennen en benieuwd zijn naar de sport. Hoewel golfen leuk is, kan het ook vies worden. Dan hebben we het vooral over de golfclubs, schoenen en tassen. Naast dat de golfbanen in Nederland onwijs goed onderhouden worden, is het toch mogelijk dat je golfspullen vies kunnen worden. Zo kan je kiezen om dit uit te besteden aan een schoonmaakservice. Het is echter ook mogelijk en makkelijk om dit zelf te doen. Wij willen je hierbij helpen met een stappenplan. 

Waarom mijn golfclubs schoonmaken? 

Waarom zou ik mijn golfclubs schoonmaken? Zolang ik maar gewoon lekker kan spelen is alles goed. De esthetiek van je clubs heeft misschien geen impact op je spel, maar er zijn wel punten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de groeven. Na het spelen kunnen die groeven vuil worden doordat gras en aarde zich in die groeven gaan ophopen. Dit kan de kwaliteit van de opnamen die u maakt beïnvloeden. 

Naast de groeven, moet je ook denken aan de grepen. Deze handvaten moeten ook schoongemaakt worden. De handvaten kunnen glad worden door de ophoping van zweet en olie uit de handen. Als je ervoor kiest om de handvaten na elke ronde schoon te maken, behoud je betere griep en verleng je de levensduur van je grips!

Nu duidelijk is waarom je je golfclubs moet schoon houden, volg deze stappen dan om je golfclubs schoon te maken:

Wat heb ik nodig? 

  • Een emmer
  • Afwasmiddel
  • Handdoek 
  • Een borstel speciaal voor golfclubs
    Dit zijn speciale borstel waarmee je jouw golfclubs kan schoonmaken. Deze zijn zo ontworpen dat het geen schade kan brengen aan je clubs en dat alle plekken van de clubs geraakt worden door de haartjes. Zo zijn er veel golf borstels beschikbaar op Amazon en makkelijk te bestellen. 

Stappenplan golfclubs schoonmaken

Stap 1: Vul de emmer met water en afwasmiddel

Vul de emmer met warm water en voeg daar afwasmiddel bij toe. Net genoeg zodat er schuim gecreëerd wordt.

Stap 2: Begin met de eerste club

Gebruik de speciale borstel voor golfclubs om je golfclubs schoon te maken. Dompel het een paar seconden in de emmer en veeg het af met de handdoek. Zorg dat er geen vuil meer op de clubs zitten bij het schoonmaken.

Stap 3: Schrob de grip/handvaten

Zorg dat de handvat niet in de emmer laat weken. Dit kan namelijk schade veroorzaken aan de clubs.

Stap 4: Laat je clubs drogen

Als je klaar bent met schoonmaken is het belangrijk om de clubs te drogen!

Binnen 4 stappen heb je jouw golfclubs schoongemaakt. Zo heb je geen schoonmaakservice nodig en kan je het makkelijk zelf doen.

golfdump.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart